Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Boekontkafter

Voor het vernietigen en recyclen van boeken hebben wij een boek ontkafter ontwikkeld.

Boeken kunnen moeilijk gerecycled worden omdat er veel verschillende materialen in zitten (papier, hard karton, lijm, bindmiddelen enz.).

Door deze van elkaar te scheiden, kan een groot gedeelte toch gerecyled worden. Het grootste deel van een boek, het papier en de kartonnen kaften, zijn uitermate geschikt om gerecycled te worden. De ruggen niet, Dit gaat als restafval naar de vuilverbranding.

Met onze machine word de Rug, Kaft en bladzijden van elkaar gescheiden. De ruggen, kaften en bladzijden worden opgevangen in aparte containers die onder de machine staan.

Eerst wordt de rug van het boek gesneden, daarna worden de bladzijden gescheiden van de kaft en als laatste worden de kaften afgevoerd.